תרו"מ בתעשיה ובאופן פרטי

השאלה:

לגבי ענבי יין שנבצרו וגמר מלאכתם בשבועות הקרובים, וכן זיתים הנמסקים כעת - מה ההדרכה לגבי נתינת מעשר ראשון ללוי בפועל (בכל שנה)? ומעשר עני במקרים אלה כעת?
האם ההדרכה של ועדי הכשרות/המכון היא כך גם בתעשיה?
אשמח לפירוט מקורות.
תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

ההדרכה היא לתת מעשר ראשון ומעשר עני, כפי שהיה מקובל בירושלים מדורי דורות שנתנו מעשר ראשון ללוי. ההדרכה היא לתת על ידי הסכם הלוואה מראש עם הלוי (פותר הרבה בעיות). יש לערוך את ההסכם לפני ההפרשה.
המעוניין בפרטים אפשר למצוא במאמר המופיע בדעת daat.ac.il/DAAT/kitveyet/emunat/05/00506.htm - 28k

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי