האם חייבים להפריש תו"מ מכול מין בנפרד או שאפשר לצרף כמה מינים ביחד ואז להפריש בבת אחת?

השאלה:

האם חייבים להפריש תו"מ מכול מין בנפרד או שאפשר לצרף כמה מינים ביחד ואז להפריש בבת אחת?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ז אייר תשע"ו 8:47

שלום

יש להפריש תרו"מ מכל מין בנפרד ואין להפריש מין על שאינו מינו. ויש להוציא את הכמות של התרומה ותרומת מעשר מכל מין ומין

אכן אפשר להפריש באמירת בנוסח פעם אחת ולהוסיף בנוסח שהוא יחול "כל מין על מינו "

ואזי התרו"מ יחולו באמירה אחת זו על כל מין ומין בנפרד.

מצורף קישור לסירטון הדרכה אופן הפרשת תרו"מ ממינים שונים מאתר המכון לחץ כאן