האם כל פעם שאני קוטף פרי מאותו עץ בהפרש של ימים ובאותה עונה יש להפריש תרומות ומעשרות .או פעם אחת בלבד.

השאלה:

שלום. האם כל פעם שאני קוטף פרי מאותו עץ בהפרש של ימים ובאותה עונה יש להפריש תרומות ומעשרות .או פעם אחת בלבד. תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י' שבט תשע"ט 9:23

שלום

 חובת הפרשת תרו"מ חלה רק על פירות תלושים (שנקטפו מן העץ) ואין אפשרות להפריש תרו"מ על הפירות שעדיין מחוברים לאילן. וכן נפסק ברמב"ם הלכות תרומות פרק ה הל' ט:"אין תורמין מן המחובר על התלוש ולא מן התלוש על המחובר..."

ולכן יש להפריש כל פעם שקוטפים פירות על הפירות שנקטפו באותו זמן.