הוצאת מטבע מעשר שני לחולין

השאלה: שלום הרב עשיתי מנוי בסך 80 שקל באוצר הארץ לעניין תרומות ומעשרות. אני ישראל. שאלתי היא, בפועל האם עלי לעשות משהו כאשר אני מפריש מלבד אמירת הנוסח, או שכל המעשר עני, שני, ראשון שלי קורים באופן אוטומטי-שנתי דרך המנוי? כמו כן, אם יש לי מטבע מעשר שני שאני רוצה להפסיק להשתמש בו בעקבות המנוי, מה לעשות איתו? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ו' חשון תש"פ 11:21

בס"ד

שלום וברכה

א. אתה צריך להפריש ולהניח בצד 1%+ מהפירות שהם יהיו תרומה גדולה ותרומת מעשר. לאחר מכן אמירת הנוסח (בטבל ודאי יש לברך). המכון מעביר את המעשר ראשון והעני (לפי השנים) לעניים. וכן מחלל את המעשר שני.

ב. את המטבע מעשר שני יש לחלל על כף סוכר (לומר שכל קדושת מעשר שני שבמטבע זאת מחולל על כף סוכר זה) ולאחר מכן לשפוך את הסוכר בכיור. ובכך המטבע יוצא לחולין.