הפרשה חוזרת בבית

השאלה: שלום וברכה! נאמר לי בשם הרב שליט"א שיש כיום בעיתיות גדולה בהפרשת תו"מ בירקות ברוב הכשרויות (מלבד בד"ץ העדה החרדית) ושלדעת הרב על הצרכן להפריש מהם תו"מ, רציתי לשאול: א. האם נכונה השמועה. ב. האם לדעת זה חיוב להפריש או רק מידת חסידות ( ג. מה ביחס לתשובת יביע אומר ח"ט יו"ד סי ל, שלכאורה מתיר מן הדין לצד ספק ספיקא ושייך לכאורה גם בנידו"ד. בתודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ח' סיון תשע"ט 14:21

בס"ד

שלום וברכה

אני אומר שכל הכשרויות הם בסדר. אבל הרוצה להדר בכשרות הפירות וירקות ישתדל להפריש בביתו שוב את הפירות והירקות (למרות שלא תמיד זה עוזר) בגלל בעיות בהפרשה וספקות נוספים. כל הספקות וספקי ספקות שהביאו הפוסקים שייכים להגדרת הדבר ככשר וכן אם אדם מתארח וכדו', אבל אינם שייכים למי שרוצה להדר ולאכול על טהרת הקודש.