הפרשה מפירות המיועדים למיץ

השאלה:

כב' הרבנים היקרים הנני מגדל עץ לימון בחצר ביתי . האם יש לעשר לימונים המיועדים לסחיטה? עד היום הייתי מפריש מכל הלימונים אך לאחרונה שמעתי שאולי דין המיץ הינו זיעה בעלמא ואין צורך להפריש מלימונים אלה. תודה רבה , נסים ביטון

התשובה

הרב שי לוי | כ"ב שבט תשע"ט 9:05

שלום רב.

פסק הרמב"ם (הל' מאכלות אסורות פ"י הכ"ב):
"הטבל  והחדש וההקדש וספיחי שביעית והכלאים והערלה משקין היוצאין מפירותיהן אסורים כמותן ואין לוקין עליהן". ומכאן שאף מיץ היוצא מהפירות הינו טבל. יש שכתבו שאע"פ שאינו לוקה איסורו מהתורה (מבי"ט), ויש שכתבו שאיסורו מדרבנן (כסף משנה), אבל מכל מקום דינו כטבל וחייב בהפרשת תרומות ומעשרות, ולכן טוב עשית כשהפרשת מהלימונים המיועדים למיץ.