הפרשה משמן טבל ודאי

השאלה:

להבהיר, מדובר על שמן שנעשו מזתים שלי.
סעיף 2 לא מובן - אם אני רוצה להדר ולתת ללוי הידוע כלוי למה אין דין מעשר ראשון כלפיו.
3. ברור
4. מדובר על זוג שמרוויח שכר מינימום אבל הוצאותיהם
רבות ועדיין לא הגיעו לדירה משלהם [שכר דירה ועוד ועוד], האם לפי רמת החיים הנהוגה הם לא נחשבים לעניים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

שלום וברכת ד'

בתשובה נאמר סעיף 2.
1/10 מהטבל שנשאר לאחר תרומה גדולה. עדיף ללוי לומד תורה. מדיני צדקה, לא מדיני מעשר ראשון.
נאמר שיש לתת מעשר ראשון ללוי, אפשר ללוי לומד תורה. כל הלווים מדיני מעשר ראשון שווים אבל מדיני צדקה אם נותנים ללוי עני תלמיד חכם יש בכך תוספת. אבל עיקר המצווה היא לתת ללוי.

עני המוגדר בהלכה הוא אדם שאין לו פרנסה קבועה, אדם שלא הגיע לדירה לא מוגדר כעני, אם יש לו מקום שבו הוא מתגורר, אפילו שזה שכירות, אלא א"כ בגלל השכירות אין לו פרנסה חודשית.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי