הפרשה נכונה של תרומות ומעשרות

השאלה: שלום הרב, בגינה שלי צומחים עצי פרי- אשכולית, לימון, תפוז. אני קוטפת כל פעם לפי הצורך. עד היום הייתי קוטפת כמות מסוימת של פירות וכל פעם חותכת חתיכה מפרי או פרי שלם, מברכת על תרומות ומעשרות וזורקת. הבנתי שאני צריכה לתרום כל פעם סכום מסוים של כסף. אשמח לדעת מה בדיוק עלי לעשות, כמה כסף לתרום והאם אני צריכה לתרום למקום מסוים או שכל תרומה מתקבלת. תודה רבה!

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ב טבת תשע"ט 14:57

שלום

פרות וירקות הגדלים בארץ חייבם בהפרשת תרו"מ לפני אכילתם . ואם לא הפרישו מהם תרו"מ הרי הם טבל אסורים באכילה.

לא די בזריקת מעט מן הפירות אלא יש להפריש תרומה גדולה לכהן ומעשר ראשון ללוי  שממנו מפריש הלוי תרוןמת מעשר לכהן. וכן יש להפריש צעשר שני או מעשר עני (משתנה ע"פ השנים).

אופן ההפרשה הוא ע"י אמירת נוסח ההפרשה  הסבר מפורט ניתן למצוא בקישור לאתר המכון הפרשת תרומות ומעשרות

כיום אין חובה לתת לכהן את התרומה ואת תרומת מעשר כי גם הכהן לא יכול להשתמש בה, ולכן אנו עוטפים אותה ומניחים בפח . אך מעשר ראשון  וכן מעשר עני ניתןלקיים גם בימנו ויש ליתן אותם ללוי ולעני.  מעשר שני אין אנו יכולים לאוכלם בימינו ולכן אנו מחללים אותם על מטבע.

כדי להקל את אופן  נתינת המעשרות (מעשר ראשון ללוי ומעשר עני לעני) וחילול מעשר שני  ניתן להצטרף לבית האוצר, שבתרומת תשלום מיקדמי הניתן כהלוואה ללוי ולעני  את מקיימת כל פעם שאת מפרישה מצוות נתינה ללוי ולעני (אופן זה בנוי על יסוד ההלכתי של הלוואה למכירי לווים ועניים)

וכן בצטרפות לבית האוצר יש לך מטבע שמיועד לך שאת יכולה לחלל עליו את המעשר שני

הסבר מפורט ניתן למצוא באתר המכון  בית האוצר