הפרשת תרו"מ לאחר בציר ענבים

השאלה: מועדים לשמחה, השתתפנו בבציר ענבים בלכיש. כשיצאנו מהכרם ריכזנו את כל הסלסלאות והפרשנו תו"מ בברכה. האם נהגנו כדין? האם היה עלינו להמתין עד הבית? אם לא נהגנו כדין, האם צריך להפריש שוב בברכה ובאיזה שלב )בית, רכב וכו'(. תודה רבה!

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ט תשרי תשע"ז 11:35

יש שני שלבים בדיני הפרשת תרו"מ

גמר מלאכה - שבשלב זה מותר לאכול אכילת עראי בלא הפרשת תרו"מ אך ודאי שאפשר להפריש בשלב זה.

קביעות למעשר כגון הכנסה לבית שמשלב זה אסור לאכול אפילו אכילת עראי קודם הפרשת תרו"מ

לכן מעשיכם היה נכון שהרי היה לאחר גמר מלאכה (שנאסף בסלסלאות)

כל זה נכון לבציר ענבי מאכל אך בציר ענבי יין גמר מלאכה הוא רק לאחר עשיית היין