הפרשת תרו"מ מחמת הספק - מתפוחים שנקנו ממקורות שונים

השאלה: אדם שקנה למשל תפוחים מאותו זן משני סוחרים שונים בשוק. האם הוא מפריש תרו"מ בבד אחת על הכל, או חובה עליו להפריש בנפרד מכל קניה? תודה וחג שמח.

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כ"ג תשרי תשע"ט 9:18

ב"ה

שלום וברכה וכל טוב

במקרה כזה צריך להפריש קצת יותר ממאית (בשביל תרומה ותרומת מעשר) מכל סחורה בנפרד.

אמנם ניתן לומר נוסח הפרשה פעם אחת רק לומר בהתחלה שהנוסח יחול על סחורה בנפרד. הסיבה לכך שצריך להפריש מכל סחורה, כיוון אם תיקח את הכמות לתרומה ותרומת מעשר מסחורה אחת על שתיהן, יתכן מאוד שאחת מהסחורות היתה כבר מופרשת והשניה לא, ואז ההפרשה לא תועיל כי היא תהיה הפרשה מהפטור על החיוב.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב

בהתנצלות מראש על העיכוב במתן התשובה מסיבה טכנית.