הפרשת תרו"מ מתבלינים הגדלים במרפסת

השאלה: יש לנו מרפסת מרוצפת ואנו מגדלים בה אדניות עם צמחי תבלין (נענע בזיליקום). באדניות יש נקבים. האם צריך להפריש תרומות והאם לברך על כך?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ז אב תשע"ח 0:42

שלום

כל הגדל בעציץ לא נקוב בשטח פתוח (לא מקורה) חייב בתרו"מ מדרבנן עם ברכה.

אך אם נמצא בתוך בית (או מקום מקורה) יש להפריש בלא ברכה.

תבלינים יש הסוברים שלא חייב כלל בתרו"מ  אך למעשה מפרישים בלא ברכה.

במקרה המדובר: האדנית נמצאת על מקום מרוצף ולכן נחשב כעציץ לא נקוב, אך לא מבורר עם המרפסת מקורה או לא (נ"מ אם חייב בברכה או לא) מ"מ הואיל וגדלים בו תבלינים שהם לטעם יש להפריש תרו"מ בלא ברכה.