הפרשת תרומות ומעשרות בשער הזול

השאלה:

האם הפרשת תרומות ומעשרות במכון התורה והארץ נעשית לפי שיטה של שלוש אחוזים מערך הפירות? ואם כן - כיצד תשלום של רק עשרות שקלים בשנה מכסה עלות של שלוש אחוז מכל הפירות והירקות (שגדלים בישראל) שיהודי אוכל כל השנה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

החשבון לציבור הרחב הוא לפי חמש עצים מניבים לגינה פרטית, וכן לירקות בגינה ביתית. ולאחר חישוב שאנו נותנים כ 1.3% משווי הפירות בערך הזול שלהם (כמבואר בגמ' גיטין ל ע"א). ועיין התורה והארץ ח"ב עמ' 104 על התחשיב. ועל כן הגיעו לסכום של מעשר עני באופן מירבי לפירות בשווי של 40 ש"ח. יש לציין שלחקלאים עושים חשוב מפורט של 1.3% מהברוטו של הפירות.

כתיבה וחתימה טובה
הרב יהודה הלוי עמיחי