הפרשת תרומות ומעשרות וכלאיים באדניות

השאלה:

שלום יש לי במרפסת מס' אדניות ששתלנו בהם - גרניום לימוני, לאויזה, מרווה,ונענע (כמובן כל אחד באדנית נפרדת) אנו כל יום שישי קוטפים כמה עלים לתה ומסננים במסננת משי וכו', יש בעלים הרבה תולעים וכלל לא אוכלים אותם. האם יש צורך בהפרשת תרומות ומעשרות (בדגש על הנענע)? בנוסף אם רוצים לשתול שתי מינים בעדנית אחת איך עושים זאת ללא בעיית כלאיים? בנוסף האם הרב יוכל לצרף תמצית מקוצרת להפרשת תרומות ומעשרות, מה צריך לעשות לפי פירוט השנים בצורה פשוטה וברורה, תודה מראש.A

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"ב אייר תשע"ו 7:26

א. כל דבר שמכניסים לפה מן הצומח צריך הפרשת תרומות ומעשרות חלק בברכה וחלק ללא ברכה.

ב. המרחק בין הצמחים באדניות חמישה עשר ס"מ.

ג. באדניות תפריש ללא ברכה.

ד. תעיין באתר מכון התורה והארץ כדי ללמוד דיני תרומות ומעשרות.