הפרשת תרומות ומעשרות מגלידה

השאלה:

אני מתנצל על הטרחה, אך בהמשך לתשובת הרב עמיחי בעניין <a href="http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=47969">הפרשת תו"מ מפירות שעושים מהם גלידה</a>.
האם אותו דין חל גם על ענבי מאכל שעושים מהם יין?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

יין הוא דבר חשוב ועומד לכך, ועל כן כשעושה יין הרי זה הגמר שלו, וכן לגבי שמן. אבל בפירות שחלק מהאנשים סוחטים אין זה חשיבות אלא אדרבא ירידה בדרגה (למרות שאנשים אוהבים) הרי זה כזיעה וכדבר שמורד מדרגתו לעניין ברכות וכדו', ועל כן אין זה גמר המלאכה של המיצים או גלידות וכדו'.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי