הפרשת תרומות ומעשרות מהגינה

השאלה: יש לנו גינת תבלינים שנאכלים בסלטים. האם על כל כמות כמה שהיא קטנה חייבים להפריש תרו"מ?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ב אייר תשע"ז 12:13

שלום וברכה !

כן. צריך להפריש תרומות ומעשרות גם כאשר קוטפים כמות קטנה בגינה ומשתמשים בהם בבית.

יש לשים לב כי בעלי התבלינים מצויים מאוד מיני חרקים שונים ויש לבדוק היטב כדי שלא להיכשל באיסור אכילת שקצים ורמשים. איסור אכילת שקצים ורמשים הוא מן התורה (4,5,6 איסורים על כל חרק !) והוא חמור יותר מחיוב הפרשת תרומות ומעשרות בתבלינים שהוא מדרבנן.

בברכה

מוטי שומרון