הפרשת תרומות ומעשרות מזנים שונים של אותו מין

השאלה:

יש לי כמה זנים של פלפל חריף (אדום, ירוק, סגול וכתום). האם צריך להפריש (כלומר, לקחת בפועל קצת יותר ממאית) מכל זן בנפרד, או שמספיק להפריש את הכמות הדרושה מהכל ביחד (כלומר,בפועל ייצא שיופרש פלפל קטן מאחד הזנים) וזה יוכלל על כל הכמות של פלפלים חריפים מכל הזנים? תודה ויום טוב, חנה גוטין

התשובה

הרב נתנאל אוירבך | י"ג סיון תשע"ז 15:20

שלום

א. יש להפריש תרומות ומעשרות מכל מין בנפרד ואי אפשר להפריש ממין אחד על אחר.

ב. מותר להפריש תרומות ומעשרות מפירות של זן אחד על פירות של זן אחר מאותו המין.

ג. לכן, את יכולה לקחת 'קצת יותר מאחוז' מפלפל אחד, ולהפריש ממנו על יתר הפלפלים (ואפילו מותר להפריש מפלפל חריף על מתוק וההיפך).

בברכה,

נתנאל