הפרשת תרומות ומעשרות מזרעים

השאלה:

ב"ה שלום רב לגבי מעשר של זרעי ירקות גדלתי ירוק וחלק מהם השארתי לזרעים האם הם חייבים במעשרות? כי אני לא יודע האם הזרעים שלהם משמשים גם לאכילה 1. זרעים של צנון דיקון (Daikon Radish) 2. זרעים של סלק 3. זרעים של גזר תודה רבה ושבת שלום

התשובה

הרב יואל פרידמן | כ"ב אלול תשע"ט 10:18

אם זרעו לצורך זריעה פטור מתרומות ומעשרות (עי' חזו"א מעשרות סי' ס"ק יח) אך מאידך אסור לזרוע זרעים מירקות טבל כמובאר ברמב"ם הל' מעשר פ"ו ה"ג. לכן למעשה אין זה משנה אם הזרעים הנ"ל ראויים לאכילה או לא. בכל מקרה יש להפריש מכל הירקות להפקיע את איסור הטבל וממילא מותר לזרוע גם את הזרעים.

בברכת שנה טוב כתיבה וחתימה טובה,

יואל פרידמן