הפרשת תרומות ומעשרות מיין

השאלה: אני מכין יין בתי והשאלה מתי אני עושה מעשר עני תרומות ומעשרות ובכלל כל מה שקשור לזה.

התשובה

הרב יואל פרידמן | י"ב תשרי תשפ"א 9:15

שלום רב,

א. מן היין שהכנת צריך להפריש מעשר שני (ולא מעשר עני) כיוון שהענבים הם מן היבול הקודם.

ב. יש להפריש תרומות ומעשרות לאחר גמר התסיסה ולאחר שאתה מסנן את היין.

ג. כשאתה מפריש תרומות ומעשרות ביין יש להתכוון לתקן את כל היין כולל זה שנשאר בין הקליפות והזגים שהפרדת מן היין, שאם תכין 'יין שני' לא תצטרך להפריש תרומות ומעשרות פעם נוספת.

שנה טובה ובשורות טובות,

יואל פרידמן