הפרשת תרומות ומעשרות מכמויות קטנות

השאלה:

כיצד עלי לנהוג בענין תרו"מ מגידולים במרפסת ביתית בבנין (מרפסת לא מקורה) אני מגדלת הכל באדניות/עציצים: עגבניות שרי תותים תפו"א נענע בזיליקום בכל פעם מבשיל פרי/ירק בודד (מלבד תפו"א שעדין גדלים בנחת בתוך דלי גדול), כיצד מפרישים מהם?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | י' כסלו תשפ"א 16:39

ב"ה

לכבוד

סיוון אברמוביץ'

שלום וברכה

בתשובה לשאלתך, גם כמות קטנה של ירקות אסורה באכילה ללא הפרשת תרומות ומעשרות, וצריך להפריש אפילו מכמות קטנה תרומות ומעשרות. כלומר לקחת חתיכה קטנה בכל קטיף לברך ולומר את נוסח ההפרשה במלואו.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב