הפרשת תרומות ומעשרות מצמחי מאכל במרפסת בקומה עליונה

השאלה:

שלום וברכה.

אני מגדלת צמחים במרפסת שבקומה 4 של בנין מגורים: פלפל חריף, רוזמרין, עגבניות שרי, שמיר, פטרוזיליה, נענע, עירית. חלקם באדניות עם תחתית מחוברת אליהם חזק וקשה לפרק אותה, וחלקם בעציצים רגילים מחוררים שעומדים על צלחות.

לפעמים יש לי גם בצל שמוציא עלים ירוקים בכוסות מים.

האם כל הצמחים הנ"ל או חלק מהם חייבים בתרומות ומעשרות?

אם כן, איך עושים את זה?

התשובה

הרב נתנאל אוירבך | י"ג אייר תשע"ז 13:07

שלום וברכה

א. הצמחים שנמצאים באדניות - כיון שלא מבואר בשאלה האם מינים אלו נמצאים תחת גג המרפסת או תחת כיפת השמים, אזי יש לחלק את התשובה -

אם מינים אלו נמצאים תחת כיפת השמים - יש להפריש מכל מין ומין בברכה.

אם מינים אלו נמצאים תחת גג - יש להפריש ללא ברכה.

ב. בצל המנבט בכוס מים - יש מקום להקל ולא להפריש כלל, אך ניתן להחמיר ולהפריש בלא ברכה.

ג. סדר הפרשת תרומות ומעשרות - לחץ כאן

בברכה,

נתנאל