זריעת זרעים של טבל

השאלה: בס"ד אדם שלקח מגינת חבירו עגבניות ורוצה רק את הגרעינים כדי לזורעם אצלו בגינה (לא לאוכלם) האם חייב לעשר קודם שיזרע?

התשובה

הרב יואל פרידמן | ג' כסלו תש"פ 12:07

שלום,

אסור לאכול ואסור גם ליהנות מאיסור טבל, ונחלקו הפוסקים האם איסור הנאה הוא מדאורייתא או מדרבנן (ר' משנה למלך, הל' תרומות פ"ב הי"ד; כמובן שבזה"ז האיסור אינו אלא מדרבנן לכו"ע). לכן אין לזרוע זרעים מעגבניות שלא הופרשו מהם תרומות ומעשרות (תוספתא דמאי פ"א הי"ח; רמב"ם הל' מעשר פ"ו ה"ג). טעם האיסור לזרוע טבל הוא משום שגורם להפסיד התרו"מ או משום שזריעת הזרעים היא הנאה של כילוי שאסורה (ר' דרך אמונה, לרמב"ם שם).

יואל פרידמן