חבר עשה יין מענבי שנה שלישית, ובשנה שלישית, והכניס לבקבוקים עכשיו - (שנה חמישית). צריך להפריש מעשר עני או מעשר שני

השאלה:

חבר עשה יין מענבי שנה שלישית, ובשנה שלישית, והכניס לבקבוקים עכשיו - (שנה חמישית). א. צריך מעשר עני? ב. הנ"ל משום מה אמר לי שהפריש כבר אז כבר "תרומה גדולה". מה להורות לו שיעשה כעת? איזו ברכה יברך?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט' סיון תש"פ 12:32

שלום

סוג המעשר נקבע ע"פ שנת גידול הפרי ולכן יין זה תוצר של שנה שלישית ולכן יש להפריש מעשר עני.

אם הפרישו תרומה גדולה הרי היין טבול למעשר ותרומת מעשר יש להוציא מאית מן היין ולהפריש את המשך ההפרשות מעשר ראשון ותרומת מעשר וכן מעשר עני. .

הואיל ויש כאן עדיין חיוב הפרשת תרומה (התרומת מעשר) יש לברך 'ברוך ...להפריש תרומות ומעשרות'

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי