חודשי הלוח העברי ותרומות ומעשרות

השאלה:

שלום,
1. מה ההבדל בין חודשי הלוח העברי שהם שמות אלילים (לדוג’ אלול) לבין ינואר, פברואר, מרס שהם גם שמות אלילים? לא היה פשוט יותר להשתמש לוח השנה של התורה עצמה, חודש ראשון, שני, שלישי ...?
2. אם הפרי עוד לא צמח על העץ, האם אני צריך להפריש שוב ושוב תרומות ומעשרות? (לדוגמה התאנים שצומחות טיפין טיפין)
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. הרמב"ן בפרשת בא מסביר שאנו תמיד מזכירים גאולה אחרונה, ומכיוון שאנו כעת בגאולת עזרא אנו משתמשים בחודשים שהיו נהוגים אז בימי כורש, ומכאן שנשאר אדר, ניסן, תמוז וכו'.
2. השאלה לא מובנת, האם כוונתך לתאנה שלא הבשילה עד שעת הקטיף ומבשילה לאחר מכן, א"כ במקרה כזה נגמרו כל הפעולות שבשדה, ועל כן משעת הקטיף אפשר להפריש כבר משעת הקטיף, למרות שההבשלה הסופית תהיה מאחר יותר. כך אנו נוהגים בבנות, אבוקדו, תמרים ועוד מינים.