חילול מטבעות של מעשר שני

השאלה: כעת עשיתי מנוי לבית האוצר, האם אני יכול לחלל את מטבעות המעשר שני שלי על המטבע שנמצא בשבילי בקרן?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ה' אדר ב תשע"ט 10:45

ב"ה

שלום וברכה וכל טוב

באופן עקרוני ניתן לחלל מטבע על מטבע, אך יש מן הפוסקים הסוברים שבמצב כזה עדיף לחלל את המטבעות על אוכל. כשלדעת חלק מן הפוסקים וכך גם נהוג לחלל על סוכר.

לפיכך, העצה הפשוטה תניח את השקית עם המטבעות לידך, כמו כן תשפוך סוכר בשווי 10 אג' (פרוטה כיום בתוספת רבע שווה מעט יותר מחמש אג') לתוך כוס. ותאמר: "כל המעשר השני והרבעי שבמטבעות הללו, יהיו מחוללים בתוספת רבע מערכם על הסוכר שיש לפניי". לאחר מכן תשפוך את הסוכר לתוך כיור עם מים זורמים. וכך המטבעות ייצאו לחולין.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב