חנטה בלימון

השאלה:

יש לנו בחצר עץ לימונים. איני יודע האם הם הזן הרגיל של הלימונים או זן מיוחד כלשהו (אם יש כזה דבר. השכנים שתלו את העץ והם מרשים לנו לקטוף את החלק שבחצר שלנו). עד איזה תאריך, הלימונים הנקטפים אז הם מחניטה שלפני ט"ו בשבט? כמה זמן לוקח ללימון לגדול? האם יש הבדל בין הסוגים? אצלנו הלימונים לא גדלים בבת אחת אלא במשך כמה מחדשי החורף מבשילים עוד ועוד

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ה' אדר תשע"ט 14:50

שלום וברכה

הלימונים שייקטפו בשלים (צהובים) בחצי השנה הקרובה, כלומר עד לסוף חודש סיון, חנטו בסבירות גבוהה, לפני ט"ו בשבט.

כאשר יש ספק לגבי מעשר עני או מעשר שני, יש להתנות על שניהם. כלומר, אם צריך מעשר שני , יהיו הפירות המופרשים מעשר שני ואם צריך מעשר עני יהיו מעשר עני. זאת כמובן לאחר הפרשת תרומה גדולה, מעשר ראשון ותרומת מעשר.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון