יש לנו עגבניות שרי במרפסת (בקומה 4) מקורה או פתוחה (תלוי היכן העציץ נמצא באותו זמן) האם ניתן לאוכל במרפסת ללא הפרשה?

השאלה:

יש לנו עגבניות שרי במרפסת (בקומה 4) מקורה או פתוחה (תלוי היכן העציץ נמצא באותו זמן) האם ניתן לאוכל במרפסת ללא הפרשה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ו אלול תשע"ז 10:55

מרפסת לא מקורת נחשבת לחצר , ומרפסת המקורת נחשבת לבית.

כל שגדל בחצר מותר לאכול ממנו אכילת עראי קודם כניסתו לבית (למרפסת המקורת) דהינו לקטוך פרי אחד ולאכול לקטוף אחד ולאכול, אך קטיף של שני פירות כבר נקבע למעשר ואין לאכול ממנו לפני הפרשת תרו"מ.

הגדל בתוך בית (במרפסת המקורת) אין לאכול לפני הפרשת תרו"מ אך הואיל וגדל בבית יש להפריש ללא ברכה.