כיצד המנוי בבית האוצר מקיים מצוות נתינת מעשר ראשון ללוי

השאלה: צהריים טובים אני חבר במכון תורה והארץ בקרן המעשרות. ספרדי חייב לתת מעשר ראשון ללוי כלומר קרן המעשרות זה רק לתרומה גדולה ותרומת מעשר בלבד. האם קרן המעשרות מכסה גם על מעשר ראשון (על ידי נתינה מראש סכום ללוי שנה קדימה). אודה לתשובתכם בברכה מרום

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י' ניסן תשע"ט 13:05

המנויים בקרן המעשרות של מכון התורה והארץ "בית הואצר"  מקיימים גם מצות נתינת מעשר ראשון ללוי (דמי המנוי ניתנים בהלוואה ללוי והוא פורע חובו במעשר ראשון שהפרשת בשעת אמירת נוסח הפרשת ומעשרות). הרחבה הנושא ניתן למצוא באתר המכון חוזה הלואה עם הלוי לצורך קיום מצות מעשר ראשון