כיצד ניתן לחחלל בלא הגבלה מעשר שני על המטבע במיועדת לי ב"בית האוצר"?

השאלה: שלום וברכה, אני רק מבקש להבין איך מנוהל עניין חילול מעשר שני. בהלכות שפירסמתם בשם הרב מרדכי אליהו זצ"ל כתוב: על ממונה קרן המעשרות להקצות מטבעות כמספר המנויים ולהקנות לכל אחד מהמנויים מטבע מיוחדת[8]. באופן זה על המנויים להוסיף חומש בכל חילול[9]. איך יודעים כמה פעמים חולל המעשר על המטבע כדי לחלל על מטבע אחרת? תודה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט"ז שבט תשע"ו 13:52

בס"ד

כל מנוי מיועדת לו מטבע , ואחראי "בית האוצר" מחלל כל יום את הקדושה שבמטבעות על על פרוטה אחרת . ובכך במטבע המיועדת לך התרוקנה מקדושתה ואתה יכול לחלל על המטבע המיועדת לך שוב .