כיצד ניתן לקיים מצות נתינת מעשר עני שאין עני בסביבתי

השאלה: שלום וברכה יש לי שאלה .. בשנה שיש לעשות מעשר לעני ואין בסביבתי עני בכדי לתת לו ... מה עושים? איכן ואיפה אני יכולה לתת במקום ? תודה מראש רויטל

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ט ניסן תש"פ 17:58

שלום ומועדים לשמחה

ניתן להמיר את ערך פירות ההמעשר עני בשוויו ותת את המעות שיזדמן העני.  ולהסתמך על הסברא מה לי הן ומה לי דמיהם.

ופתרון יותר טוב הוא לתת לעני הלוואה בתחילת שנת מעשר עני וכל פעם שקורא שם מעשר עני זוכה בזה אותו העני ע"פ היסוד של מכירי עניים ואותו עני פורע את חובו בפירות מעשר עני שזכה ומשאיר אותם בידך ברשותך, בדרך זו אתה מקיים הלכתית נתינת פירות המעשר עני לעני אלא שזכותו של העני לפרוע עם פירות שזכה בהם את חובותיו. פתרון זה מתבצע בהיותך מנוי לבית האוצר ששבמכון התורה והארץ ראה קישור הבא  בית האוצר מכון התורה והארץ

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי