כיצד עדיף לאמוד את התרומות מעשר שמפרישים ?

השאלה:

שלום רב במידה ואני צריך להפריש תרומות ומעשרות מכמות גדולה של יבול האם צריך להפריש מתוך כמות (מספר פירות) או שאפשר לשקול את כל הכמות ולהפריש לפי משקל ?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ח' תשרי תשע"ט 11:53

שלום

נפסק שולחן ערוך יורה דעה הלכות תרומות ומעשרות סימן שלא סעיף כד:
"תרומת מעשר  אין מפרישין אותה באומד, אלא מדקדק בשיעורה, ואפילו בזמן הזה.  דבר שדרכו למדוד, מודד, ודבר הנשקל, שוקל, ודבר שאפשר למנותו, מונה. היה אפשר למנותו ולשקלו ולמדדו, המונה משובח, והמודד משובח ממנו, והשוקל משובח משניהם".

לכן אפשר לאמוד את התרומת מעשר ע"י מניין הפירות,  והאופו היותר במשובח הוא ע"י משקל