לגבי המעשר שיש לתת ללויים- מה הלווים עצמם-אני ובני ביתי- עושים בנידון? פטורים ממנו?

השאלה:

שלום לכבוד הרב אני לוי. שאלתי לגבי המעשר שיש לתת ללויים- מה הלווים עצמם-אני ובני ביתי- עושים בנידון? פטורים ממנו?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ח' אדר תשע"ו 16:55

בס"ד

שלום

פסק הרמב"ם (הלכות מעשר פרק א הלכה ג-ד)

"לויים וכהנים מפרישין מעשר ראשון כדי להפריש ממנו תרומת מעשר, וכן הכהנים מפרישין שאר תרומות ומעשרות לעצמן, ולפי שהכהנים נוטלין מן הכל יכול יאכלו פירותיהן בטבלן ת"ל כן תרימו גם אתם מפי השמועה למדו אתם אלו הלוים גם אתם לרבות את הכהנים.

הלכה ד
אין מוציאין המעשר מיד הכהנים שנאמר כי תקחו מאת בני ישראל וכן כל מתנות כהונה אין מוציאין אותן מכהן לכהן..."

ורמב"ם (הלכות מעשר פרק ו הלכה טו) פסק:

"כהן או לוי שלקחו פירות מישראל אחר שנגמרה מלאכתן מוציאין את התרומה והמעשרות מידיהן ונותנין אותם לכהנים וללוים אחרים, קנס הוא להם כדי שלא יקפצו לגרנות ולגתות ויקנו טבלים כדי להפקיע מתנות אחיהם הכהנים, ואם קנו קודם שתגמר מלאכתן אין מוציאים מידם".

לאור זאת אם הפירות הגיעו לדי הלוי קודם גמר מלאכה אין צורך ליתן ללוי אחר. אך אן קנה פירות טבל לאחר גמר מלאכה לאחר הפרשה יש ליתן ללוי אחר.