לוי מעשר

השאלה: שאלתי פה כר אך לא קיבלתי מענה, אנסה שוב אנחנו משפחת לוים לכא' אנחנו לא צריכים מהגינה שלנו להפריש לא מעשר ראשון ולא תרומת מעשר? האם זה נכון או שהדין אינו כך? דבר שני מה לגבי דברים שאנשים אחרים מביאים לי מגינותיהם?האם אני צריך להפריש מעשר בגלל שזה לא גינתי? והאם אני יכול לקחת את המעשר הזה?או מעשר ראשון של אנשים אחרים? ושאלה אחרונה מה זה מכיר לוי ולוי מיוחס? תודה רבה וישר כח על פועלכים

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט' שבט תשע"ט 12:06

בסד

שלום וברכה

א. הלוי מפריש ולא נותן ללוי אחר אלא הוא נותן לעצמו. מעשר ראשון הוא חולין ולכן הלוי יכול לאכול.

ב. חייבים להפריש גם ממה שקיבלת מאחרים וגם כאן יש לתת את התרומה גדולה ותרומת מעשר. את המעשר ראשון הלוי לוקח לעצמו ובמעשר שני יש להפריש ולפדות.

ג. מכירי לויה וכהונה הכוונה היא שהבעלים נותנים להם באופן קבוע.  זה מקל בצורת הנתינה של מעשר ראשון ללוי (במקרה.שלכם לא שייך) וכן בנתינת מעשר עני שגם זה שייך רק בפירות שחנטו עד טו בשבט.