לעשר את הפירות כאשר הם עדיין על העץ

השאלה:

שלום,
יש לנו בבית גינה עם הרבה עצי פרי.
עד עכשיו מה שהיינו עושים זה שהיינו מעשרים פעם בשנה את העצים ע"י זה שאימא שלי הייתה לוקחת פרי מכל עץ שבגינה, קוראת את הברכה מהסידור עם הפרוטה, וזורקת את הפירות שקטפה. ומאז היינו קוטפים חופשי מהעצים ומכניסים לבית בלי צורך לעשר. ורק פעם בשנה היא הייתה מעשרת את העצים. (אמא שלי אמרה לי שמישהו אמר לה שאפשר לעשר בדרך הזו). עכשיו התחלנו לתהות האם אנחנו נוהגים כראוי.

נסתי לחפש באינטרנט וראיתי שקיימת אפשרות כזו לעשר את הפירות שעל העצים, אבל לא מצאתי הסבר טוב שמסביר איך לעשות את זה כמו שצריך.

שאלתי היא האם זה בסדר דרך העישור הזו? ואם כן, אשמח להסבר איך בדיוק לעשות אותה?

תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

הדרך הנכונה היא לעשר כל פעם שקוטפים פירות, ואז מעשרים בברכה. את הנוסח של הברכה וצורת ההפרשה אפשר לראות באתר:
/%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%AA/%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%90%D7%95%D7%A6%D7%A8/%D7%A1%D7%93%D7%A8-%D7%94%D7%A4%D7%A8%D7%A9%D7%AA-%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%9E%D7%A2%D7%A9%D7%A8%D7%95%D7%AA.aspx
שם יש גם הדגמה.
אפשרות ההפרשה מראש היא מסובכת ומורכבת, ומזקיקה הרבה תנאים, ועל כן לא כדאי לעשותה, אלא להפריש כל פעם.

שבת שלום
הרב יהודה הלוי עמיחי