לשים מעשרות בקומפוסט

השאלה:

האם מותר להכניס מעשרות לקומפוסט (ערימה שזורקים לתוכה כל מה שצומח וזה מרקיב ומקבלים בסוף דשן)?
כי מצד אחד אסור לתת לאף חיה לאכול את המעשרות, אז זה אומר שזה צריך לחזור לאדמה בצורה כל שהיא, אז מותר להכניס לקומפוסט. אבל מצד שני, נראה לי שזה אסור בהנאה אז אם מקבלים מזה קומפוסט ומדשנים איתו צמחים מקבלים יותר פירות, נראה לי, שיש בזה קצת הנאה כי מרויחים מזה ומעשרות אסור בהנאה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אסור להפסיד תרומה, ועל כן אין להניח את התרומות בפח, אולם אם התרומה כבר הרקיבה מעט ואי אפשר לאכלה, אפשר להניח אותה בתור קומפוסט ואז זה יאבד.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי