מה דין שמן שהפריש ממנו מעשר עני במקום מעשר שני

השאלה:

שלום וברכה..עשיתי השנה שמן זית בסיעתא דשמייא..ולאחר יצירת השמן הפרשתי תרומות ומעשרות..פעלתי על פי שהשנה שנת מעשר עני והפרשתי למעשר עני..לאחר מכן נודע לי שהיתי צריך לעשר מעשר שני מכיוון שאלו פירות משנה שעברה שעליה חלה שנת מעשר שני..המעשר עני יושב אצלי בצד..רציתי לדעת מה דין השמן ומה דין המעשר עני עצמו? בתודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ב כסלו תשע"ח 12:21

למעשה הפרשת תרומות ומעשרות ולא השלמת את כל ההפרשות  (וכל השמן עדיין טבול למעשר שני ואסור בשימוש), מה שאמרת שמעשר יהיה מעשר עני אין שום משמעות שהרי היא נאמרה בטעות (התכוונת לכך רק משום שחשבת שצריך ליתן מעשר עני) וואם כן השמן עדין טבול למעשר שני,

ולכן למעשה ,יש רק להשלים את ההפרשה, ולומר מעשר זה (העשרית שהנחת למעשר עני) הרי הוא מעשר שני ויש לחלל אותו על מטבע. ולאחר מכן השמן מתוקן ומותר בשימוש