מה מוסיף לי המנוי לבית האוצר

השאלה:

כבוד הרב שלום! יש לי מנוי לארגון. רצית לדעת: 1.מה שונה / מוסיף המנוי לגבי ההפרשת מעשר שני / עני? לא צריך להפריש מעשר שני למטבע/ מעשר עני? 2. כמה פעמים אפשר להשתמש במטבע (שקל) לחלל המעשר שני/עני? 3. השנה עדיין שנה שניה לשמיטה (תשע"ז), נכון? המעשר עני יתחיל מר"ה תשע"ח כשנה שלישי לשנה השמיטה? בברכה תודה רבה אליה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ד שבט תשע"ז 15:25

שלום

1. המנוי לבית האוצר מקל עליך במספר נושאים:

א. את חילול מעשר שני - שלאחר שהפרשת תרו"מ וראטת שם מעשר שני הרי אלא צריך לחללו על מטבע , מטבע זה נמצא אצלנו ואתה מחלל על המטבע ששייך לך הנמצא אצלנו , ואינך צריך לדאוג למטבע בביתך ולהיזהר מהשתמשות בו. וכן אנו דואגים לרוקן את הקדושה שבו ע"מ שתוכל לחלל עליו כל יום ויום .

ב. אם אתה מנוי גם על מעשר עני וראשון . הרי לאחר שקראת שם מעשר עני הרי אתה מחועייב להעביר זאת לעני . ואם אתה מנוי לבית האוצר ע"י חוזה הלוואה עם עני , הרי אתה קיימת ברגע קריאת השם את הנתינה, ואין צורך להעביר בפועל את הפירות לעני .

2. אם יש לך מטבע לחילול מעשר שני ניתן לחלל עליו כמניין הפרוטות שיש בו , ערך פרוטה כיום הוא כ7 אגורות.

3. בר"ה א תשרי תתחיל שנת מעשר עני בירקות .  אך בפירות האילן רק מט"ו בשבט תשע"ח.