מהו נוסח פדיון מעשר שני למנויים לבית האוצר

השאלה: יש לי מנוי בקרן להפרשת תרומות ומעשרות. אני מפריש בנוסח המופיע בסידור "רינת ישראל". מה נוסח פדיון מעשר שני שיש עלי לומר (הפירות הם טבל וודאי)?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ז ניסן תשע"ו 22:58

שלום

במעשר שני ודאי, יש לברך לפני אמירת נוסח החילול. על חילול מספק אין לברך.

בָּרוּךְ אַתָּה יי אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם אֲשֶׁר קִדְּשָׁנוּ בְּמִצְוֹתָיו וְצִוָּנוּ לִפְדּוֹת מַעֲשֵׁר שֵׁנִי.

מַה שֶׁקָּבַעְתִּי לְמַעֲשֵׂר שֵׁנִי בְּתוֹסֶפֶת רֶבַע מֵעֶרְכּוֹ - הֲרֵי הוּא מְחֻלָּל, כָּל דַּרְגַּת חִיּוּב עַל פְּרוּטָה וְרֶבַע בְּנִפְרָד,  בַּמַּטְבֵּעַ הַמְּיֹעֶדֶת לְכָךְ, בִּשְׁבִילִי.

וְאִם יֵשׁ כָּאן פֵּרוֹת רְבָעִי,  הֲרֵי הֵם בְּתוֹסֶפֶת רֶבַע מֵעֶרְכָּן, מְחֻלָלִים,  כָּל דַּרְגַּת חִיּוּב עַל פְּרוּטָה וְרֶבַע בְּנִפְרָד,  בַּמַּטְבֵּעַ הַמְּיֹעֶדֶת לְכָךְ בִּשְׁבִילִי.

מצורף הנוסח הפרשת תרו"מ במלואו מאתר המכון המתאים למנויים לבית האוצר לחץ כאן