מטבע לחילול מעשר שני

השאלה:

שלום כבוד הרב, האם יש לשמור שני מטבעות, אחד לחילול מעשר שני, ומטבע שני עבור מעשר עני? שאלתי מורה הוראה, ואמר רק מטבע אחד, ולא הבנתי מדוע. תודה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ג' תשרי תשע"ט 10:55

שלום וברכה

מורה ההוראה צודק. יש לשמור מטבע לחילול מעשר שני. את המעשר עני צריך לתת לעניים ואין כאן ענין של "חילול".

היות והנושא קצת מורכב, עדיף לעשות מנוי על קרן המעשרות של "בית האוצר" במכון התורה והארץ ואז דואגים גם לחילול המעשר השני וגם לנתינת המעשר עני בשנים ג' -ו' לשמיטה.

בברכת שנה טובה

מוטי שומרון