מטבע שנאבד

השאלה:

היה לנו מטבע המיועד לפדיון מעשר שני ונטע רבעי. המטבע נאבד (לפני הרבה זמן-לא זוכר, ייתכן אפילו לפני השמיטה). מה עלינו לעשות עכשיו כדי שלא ניכשל במטבע של קודש? ובאופן עקרוני - אם נאבדת המטבע - מה יש לעשות באופן מיידי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ד אלול תשע"ז 22:48

בס"ד

שלום וברכת ד'

כדאי בכל אופן לחלל את המטבע אפילו שעבר זמן הביעור, אבל שמא היא נמצאת באיזה מקום ויש בה מעשר שני, ועל כן כדאי לחלל אפילו על סוכר ולשפוך.

לעיקר השאלה אפשר לעשות מנוי בבית האוצר שבמכון התורה והארץ, והם ידאגו לכך שלא יאבד ולא יעלם.

עוד אפשר לחלל תמיד על סוכר כך שלא יהיה מטבע, אלא על פרי ולאבדו.