מלפפונים שנלקטו על ידי יהודי ונמסרו לכבישה

השאלה: שלום לרב, האם ירקות המיועדים לכבישה כגון מלפפונים קטנים, מתחייבים במעשרות בשדה בזמן ההכנסה לארגזים או לאחר הכבישה? האם יש הבדל אם מועמסים על משאיות ללא ארגזים? באופן פרטני יותר, ישראל שקונה מלפפונים בשלים ממגדל נכרי, מבצע את הקטיף, אורז בארגזים או במשאית ומוכר אותם לבעל מפעל ערבי לכבישה. האם מתחייב במעשר? תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ל' אדר תשע"ט 12:14

בס"ד

שלום וברכה

אם יהודי קנה מפירות גוי והוא קטף והכניסם לארגזים הרי שנגמרה מלאכתו על ידי ישראל וחייב בתרו"מ, אמנם כיצד ההפרשה והנתינה צריך לדעת יותר פרטים, אבל יש חיוב להפריש ומפרישים בלא ברכה.

מכירת המלפפונים לכבישה דומה כמי שמוכר תפו"א שיבושלו שחלה חובה כבר קודם והבישול איננו שינוי משמעותי ואין לדמות זאת ליין ושמן, על כן חייב בתרו"מ אפילו שעומד לכבישה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ.