מנויבבית האוצר כיצד מפריש תרו"מ מפירות השוק או סופר

השאלה: אם אני מנוי אצלכם כיצד אני עושה מעשר בפועל מפרות וירקות שקונים בשוק או בסופר . כי שמעתי כמה דעות רציתי לדעת אך עושים הכי טוב שאפשר. תודה רב !

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ג' טבת תשע"ז 10:50

1. אם הפירות ודאי טבל יש להפריש עם ברכה,  ואת התרומה ותרומת מעשר יש להניח בפח, את המעשר שני יש לחלל על המטבע שנמצא עבורך בבית האוצר . את המעשר ראשון (ובשנת מעשר עני אף מעשר עני) שהגדרת אותו בתוך הפירות אין צורך להסיר בפועל אלא התבצעה הנתינה, ע"י ההלוואה שעשיתה עם הלוי או העני כאשר הצטרפת כמנוי לבית האוצר.

2. אם לא ידוע אם הפרישו מן הפירות תרומות ומעשרות  מן הפירות , יש להפריש בלא ברכה. ואת התרומה ותרומת מעשר יש להניח בפח, את המעשר שני יש לחלל (בלא ברכה )על המטבע שנמצא עבורך בבית האוצר . את המעשר ראשון (ובשנת מעשר עני אף מעשר עני) שהגדרת אותו בתוך הפירות אין צורך להסיר בפועל ואין צורך בנתינה הואיל הההפרשה מספק אזי אין חובת נתינה לללוי (וכן לעני).

סדר הפרשת  תרומות ומעשרות ניתן למצוא באתר המכון לחץ כאן .

ולסרטון הדרכה והדגמה לחץ כאן