מעשר בפומלה

השאלה:

שלום וברכה, אני גר בישוב דתי וקיבלתי פומלה (אחת) משכן -שלדבריו אינה מעושרת. הוא לא המגדל, ולא ברור לי מנין הגיעה. כיצד אני אמור להתייחס לכך- הן מבחינת הפרשה בברכה, והן מבחינת סוג המעשר- שני או עני (כמו כן, כרגע איני מנוי בבית האוצר, ואם כן- מה עלי לעשות לגבי מעשר שני או עני- בפרט ב כמות זעירה שכזו...) תודה רבה !

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ב אדר תשע"ט 0:42

שלום וברכה !

אם אתה מסתפק האם הפומלה כבר עושרה, תפריש ללא ברכה. עליך להפריש תרומה גדולה, מעשר ראשון , תרומת מעשר ומעשר עני.

מומלץ לעשות מנוי בבית האוצר כדי לקיים את מצוות הנתינה, וכן כדי להפריש את המעשרות כראוי על פרוטה חמורה כאשר הכמות קטנה.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון