ngaru, fxpho

השאלה:

אני עובדת ולא מרוויחה כ"כ הרבה מהעבודה וגם אני פרודה ובעלי עושה לי בעיות ולא משלם מספיק מזונות ואני בחובות ולוקחת הלוואות אפילו לאוכל מההורים שלי ואפילו יש אנשים שלפעמים נותנים לי כספי מעשר, ובקיצור המצב הכלכלי שלי קשה שלא מאפשר לי כ"כ לתת מעשרות מהמשכורת, האם אני חייבת בכל זאת להתאמץ ולתת או שאני יכולה לוותר על זה במצב הנוכחי עד שאסתדר?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 11:38:57 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לצערי לפי התאור שלך את פטורה מנתינת מעשר כספים, תחילה יש לאדם לדאוג לפרנסתו ולאחר מכן חל המנהג של מעשר כספים.
יהי רצון שכל הבעיות יפתרו על הצד היותר טוב.

צום הרביעי לששון ולשמחה