מעשר בשערות לאומי

השאלה: בע״ה.                                                                                           שלום רב... אני עכשיו בשנת שירות ראשונה ורציתי לדעת האם צריך לעשר מהמשכורת של השירות?? ושאלה נוספת יש עניין לחדש דברים בשבת??? ומה מברכים על קרוטונים שהכנו בבית ועל קרוטונים קנויים במרק... יום שבת ושבת שלום... תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:53:12 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם יש לך מספיק כסף גם לחסכון וכו´ יש לתת מעשר כספים, אבל אם אין מצליחה לגמור את החודש, אין חובת נתינת מעשר כספים.
אין חיוב לחדש בשבת, אלא שבשבת יש עונג מיוחד, ולכן הברכה מתאימה יותר.
קורוטונים הם לחם מיובש ויש לברך עליהם המוציא.