מעשר כספים

השאלה: בס"ד
שלום,
קיבלתי משכורת ואני די חדשה בעניין... (תלמידה שעובדת בחופש) רציתי לשאול מה זה מעשר כספים? כמה מפרישים? למי נותנים? האם יש סכום מסוים שהוא מינימום? ועוד כמה דברים שאתה חושב שאני צריכה לדעת..

תודה רבה.
אם תוכל אפילו להביא לי קישור עם ההלכות אודה לך מאוד מאוד מאוד...

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 7:05:16 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מעשר כספים זה עשירית מהרווח שאדם מרויח, יש אומרים שזו חובה דרבנן ויש אומרים זה מנהג טוב וחשוב. אין סכום מינמום או מקסימום, אלא עשירית מהרווח שקיבלת בנטו של המשכורת.
אפשר למצוא אתרים בגוגל לכתוב מעשר כספים.