מעשר כספים (10) (1)

השאלה: שלום רב,
אנו זוג צעיר, שני סטודנטים, עם הכנסה שבקושי מכסה את ההוצאות שלנו. עד כה העברנו כמעשר כספים עשירית מההכנסות שלנו, אך כיוון שאני אעזוב את עבודתי בסמסטר הבא (הלימודים מתרחבים לכל השבוע) ואנו צפויים להשלים את הכנסתנו מחסכונות, החלטנו בחודשים האחרונים לתת מעשר מהכסף שנשאר לאחר הוצאות הבסיס.
בשבת האחרונה העלו את בעלי לתורה בביה"כ, והוא החליט לתרום סכום מסויים לבית הכנסת.
האם נוכל להכליל סכום זה כחלק מהמעשר החודשי? והאם אנו נוהגים נכון? האם כאשר אסיים לעבוד ונוציא כסף מחסכונות עלינו להפסיק לתת מעשר (ואם לא מאיזה סכום צריך לחשב עשירית?)

תודה רבה!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 5:06:56 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם אין לכם כדי פרנסה חודשית, אינכם חייבים במעשר כספים. אמנם נהגתם עד עתה לתת, אבל זה היה כל זמן שהיה לכם כסף מהמשכורות, אבל כעת שאין משכורות אין חובה לתת מעשר כסף. ברור שזה לא פוטר ממצוות צדקה, שהיא לכל עני שפושט יד וכדו´. אבל חיוב מעשר כספים לא חל עליכם.