מעשר כספים

השאלה: יש לי סבתא שעוברת ניתוח בעלות של כ-13000-11000.האם השתתפות במימון נחשבת כמעשר כספים?.אציין כי איני יודע מצבם הכספי ,אני מעריך שאין להם יותר מדי אך איני חושב שהם עניים.יש להם מספר ילדים שמשתתפים בעלות וחשבנו גם להשתתף בכספי מעשר לצורך זה.תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 12:23:51 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

אם אין להם כספים מרובים אלא חיים לפרנסתם וצריכים הוצאות בריאות כמתואר בשאלה, נראה שאפשר לתת ממעשר כספים, ואדרבא יש בכך עדיפות שהרי אנו מצווים מבשרך אל תתעלם.