מעשר כספים

השאלה: שלום

רציתי לדעת כמה דברים לגבי מעשר כספים...

אשתי ואני משתכרים בכל חודש 10000 ש"ח נטו, ואיך שמתחיל

החודש ויורדים התשלומים על המשכנתא, מעונות, ביטוחים, אנחנו

נשארים עם 1000 ש"ח +- בחשבון, עכשיו השאלה שלי היא זו, אנחנו

אמורים לתת מעשר כספים על הנטו משמע 1000 שקלים, אך אם

נעשה כן נתחיל את החודש עם מינוס עוד לפני שקנינו חלב במכולת,

האם אנו נדרשים להיות במינוס בשביל מעשר הכספים, או שפה נכנס

עניין "בזאת בחנוני" וזה רק פגם אצלי באמונה שלא יכול להפיל את כל

יהבי על בורא עולם?

אנחנו חיים ברמת חיים סבירה לחלוטין, אין לנו מכונית יקרה, אנחנו לא

יוצאים כל שבוע לבית קפה וסרטים, אין לנו משכנתא בשמים, ממש

חיים פשוטים ב"ה.

אשמח לתשובה מהירה, כמו כן להפניה למקורות לימוד ועיון בעניין לשם הרחבת הידע וביסוס האמונה, תודה וחג שמח

דוד

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 11:32:02 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש שלוש שיטות בראשונים מה מעמד מעשר כספים א. דאורייתא ב. דרבנן ג. מנהג טוב. למעשה יש לפסוק שמעשר כספים הוא מנהג טוב שיש להשתדל עליו. נראה לפי הפרוט שנכתב במכתב שאין חובה להפריש מעשר כספים, אבל יש חובה לתת צדקה לעניים.

שבת שלום