מעשר כספים

השאלה: שלום הרב,

אני רוצה לתת מעשר מהמשכורת שלי,
חשבתי לתת אותה לאח שלי, שהוא נשוי+ילדה, חצי יום לומד תורה וחצי יום סטודנט. בערבים לפעמים הוא עובד ואשתו עובדת.
אני יודעת שקצת קשה להם ´לגמור את החודש´, האם אני יכולה לתת להם מכספי המעשר לי, או שהמצב שלהם לא עונה על הגדרת מעשר כספים?

בנוסף, שאלה כללית- למי יש לתת ממעשר הכספים? מה ההגדרה לכך?

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 2:47:02 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עני הוא מי שאין לו עבודה קבועה ולא גומר את החדש (ללא בזבוז). על כן אפשר לתת לאח, אבל הפוסקים אמרו שאין לתת את כל המעשר לאח, אלא חלק (אפילו גדול) לאח, ואת השאר לעניים המקום שאתם גרים בו.