מעשר כספים

השאלה: שלום כבוד הרב,

שאלתי היא בנושא מעשר כספים.

האם החיוב הינו עשירית מן המשכורת (ללא נסיעות וכדומה) או עשירית מהסכום שנשאר לאחר ההוצאות החודשיות (ואם כן, מה נחשב הוצאות חודשיות).

האם החיוב הינו גם כאשר המשכורת הינה קבועה ולעתים נעזרים בהורים.

תודה רבה ושנה טובה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 12:07:00 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. מהמשכורת שנשארת לאחר מס הכנסה ובטוח לאומי, דברים קבועים שהמדינה מורידה. נסיעות אלו דברים משתנים ואינם מורידים מהמשכורת. ויש מקילים להחשיב רק את הנטו בלבד לאחר כל הקיזוזים.
ב. במקרה שצריך עזרת הורים אין צורך לתת מעשר כספים. אלא רק צדקה.

כתיבה וחתימה טובה